Ik wil direct advies
Nederlands
+31 251 - 21 66 95 menutoggle menu

Lucht in klaslokalen snel en veilig gedesinfecteerd met AIR8-systeem

We bevinden ons opnieuw in een lockdown vanwege de aanhoudende besmettingen en de opmars van de omikronvariant van het coronavirus. Het demissionair kabinet heeft gelukkig besloten dat basisscholen en het voortgezet onderwijs vanaf aanstaande maandag weer open mogen. Wel blijft voorzichtigheid geboden. Voor veel onderwijsinstellingen is het een uitdaging om zowel de anderhalve meter regel als veilige luchtkwaliteit te garanderen. Wouter Zick, directeur van Intersettle, introduceerde daarom in januari 2021 het luchtdesinfectie-systeem AIR8. “We geven de mensen het vertrouwen in de ontmoeting terug.” AIR8 heeft zich inmiddels al in diverse landen en accommodaties bewezen. In Duitsland is het gebruik van het luchtdesinfectiesysteem afgelopen jaar al genormaliseerd. Ook het Verenigd Koninkrijk en Ierland zetten nu in op het plaatsen van luchtreinigers in alle klaslokalen.

 

Intersettle, specialist in tijdelijke huisvesting en voorheen bekend onder de naam Intertent, maakte afgelopen jaar een flinke groei door en leerde al in een vroeg stadium de wensen van locatie-eigenaren en -beheerders kennen.

 

Schone lucht in elke locatie

“Men is zich bewuster dan ooit van de lucht die we inademen,” zegt Wouter Zick, directeur van Intersettle. “Die lucht was altijd al gevuld met zwevende microdeeltjes, de zogenaamde aerosolen, maar nu daar het virus aan toegevoegd is dat COVID-19 veroorzaakt, houden veel bezoekers letterlijk en figuurlijk hun adem in.” Dat moet anders, vond Wouter. Toen het Spaanse AIR8 Intersettle benaderde om distributeur voor Nederland en Duitsland te worden, hoefde hij daar geen seconde over na te denken. “Dit is precies waar iedere tijdelijke en vaste accommodatie behoefte aan heeft. Het is dan ook bewezen dat luchtdesinfectiesystemen de verspreiding van COVID-19 in een binnenruimte significant verminderd.”

 

Versneld veilig ontmoeten

De krachtige TÜV-gecertificeerde meertraps-filtratie producten van AIR8 combineren de meest geavanceerde technologieën die momenteel beschikbaar zijn. “De medische kwaliteit HEPA NANO-filters verwijderen 99,97% van alle schadelijke stoffen zoals virusdeeltjes, pollen, bacteriën en fijnstof,” somt Wouter op. Hij is ervan overtuigd dat verbeterde luchtkwaliteit – en vooral de communicatie daarover – mensen weer het vertrouwen geeft om bij elkaar te komen. “We hopen dat onze systemen bijdragen aan een versnelde terugkeer naar school, kantoortuinen, sportscholen, horecagelegenheden, evenementenlocaties, culturele instanties en winkels,” zegt hij gemeend.

Plug & Play systeem

De compacte apparaten passen in elk interieur en het installatieproces van de verschillende AIR8 luchtdesinfectie-systemen is eenvoudig. “We komen langs voor een luchtmeting, analyseren de situatie en eventueel aanwezige systemen en geven advies. Of je nu een AIR8 luchtzuiveringssysteem huurt of koopt, installatie én onderhoud zijn altijd inbegrepen, evenals uitgebreide instructie aan de gebruikers. We ontzorgen je van begin tot eind, net zoals we dat met onze tijdelijke huisvesting doen.”

 

Vormt COVID-19 in de toekomst geen bedreiging meer, dan behoudt AIR8 haar functie. “Een schonere luchtbeleving door de filtratie van vervelende allergenen, geurstoffen en rook is een pre voor elke locatie,” meent de tijdelijke huisvester. “Deze systemen zijn de toekomst.”

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Vorig nieuwsartikel Volgend nieuwsartikel